Julesekken fra Follo Ren

27.11.2018

Når julekvelden er over og roen har senket seg i hjemmet er det gjerne noe som gjenstår, nemlig opprydningen.

I julen oppstår det ofte mer avfall enn det vanligvis gjør i hverdagen, og dette kan fort resultere i en overfylt avfallsbeholder. For å løse dette problemet introduserer Follo Ren Julesekken. Julesekken er en rød avfallssekk der du kan kaste plastemballasje, gavebånd og gavepapir. Matavfall og papp/papir skal ikke legges i Julesekken, men i henholdsvis restavfallsbeholder og papirbeholder. Julesekken vil bli distribuert til alle abonnenter med egne beholdere i uke 50 og 51.

 

Når julesekken er full

Julesekken settes ut ved restavfallsbeholderen kvelden før tømmedag, og renovatørene vil ta med seg denne ved tømming. Julesekken må settes ut i perioden 24. desember til og med 31. januar 2019.

«Julesekken en hyggelig julehilsen fra Follo Ren, og tilbudet er frivillig å benytte for de som ønsker det», sier Renate Bjørvik, leder for renovasjon.

Hvis man fortsatt har mer avfall etter å ha fylt julesekken kan man benytte ekstrasekk fra Follo Ren. Ekstrasekken får man kjøpt på utvalgte utsalgssteder i Follo. Se liste over utsalgssteder her.

 

For sameier og borettslag

Husstander som har felles avfallsbeholdere vil ikke få sekken distribuert. Styret/vaktmester kan hente julesekker til beboere på våre gjenvinningsstasjoner eller i administrasjonen til Follo Ren – i Kveldroveien 4, 1407 Vinterbro