a a a

Nyheter

Hvordan redusere lukt fra avfallsbeholderen

beholder 240l bakgrunn - Copy_400x270

Solen varmer godt i sommermånedene, noe som kan by på litt ekstra utfordringer for avfallet. Nedbrytningsprosessen for matavfall går mye raskere i varmen - dette kan føre til vond lukt og besøk av fluer og larver.

Her er noen tips til hvordan du kan unngå dette:

beholder_200x341.jpg

  • Knyt avfallsposen godt igjen, bruk gjerne dobbel knute.
  • Er det hull på avfallsposen eller er den ekstra fuktig? Bruk flere poser utenpå hverandre.
  • Har du mye fiskeavfall bør dette pakkes inn i avispapir før det kastes.
  • Rekeskall bør fryses ned og kastes på tømmedag hvis mulig.
  • Lukk lokket til avfallsbeholderen helt igjen.
  • Er beholdere full? Bruk grønn ekstrasekk.
  • Spyl beholderen med vann etter tømmedag, bruk grønnsåpe hvis nødvendig.
  • Hvis mulig, unngå å sette restavfallsbeholderen i direkte sollys.

Hvordan få flere grønne poser til matavfall

matavfallsposepåbeholder_635x477

Begynner du å gå tom for grønne poser til kildesortering av matavfall? Hvordan får man egentlig tak i flere poser? Så enkelt er det:

For de med egen avfallsbeholder

10196200.png

Har du en egen beholder til restavfallet gjør du som følger:
Knyt en grønn matavfallspose på beholderen og renovatørene vil legge ut en ny rull ved neste tømmedag. Trenger du to ruller? Knyt to poser. Ganske enkelt.


Hvis du er tom for grønne poser eller ikke ønsker å knyte den siste posen på beholderen, kan du knyte på en vanlig handlepose. Det er også mulig å få tak i grønne poser til matavfall på våre gjenvinningsstasjoner og på servicetorge hos rådhuset i din kommune.

 

 

 

For de med felles avfallsbeholder (borettslag og sameier)pappdisplay_med_poser.png

Bor du i et borettslag eller sameie med felles restavfallsbeholder finnes det egne stativer som kan plasseres i avfallsrom eller oppganger. Alle borettslag og sameier med over 15 boenheter kan få tilbud om denne løsningen.

Har ikke ditt borettslag eller sameie fått tilbud om dette? Be styret ta kontakt med Follo Ren på e-post post@folloren.no

Les mer om løsning for borettslag og sameier

Stativet for grønne poser er et engangs papp-display som egner seg godt til å stå i felles avfallsrom. Den kan også plasseres andre steder som for eksempel oppganger, postrom, garasjeanlegg osv. der beboerne naturlig naturlig går. 

Det eneste kravet er at det må stå under tak. Displayet kommer ferdig med bakplakat og rommer 48 poseruller.

Mål på displayet:
Bredde 29 cm
Dybde 38 cm
Høyde 42 cm

Når displayet er tomt bestille styret i borettslaget/sameie ett nytt fra Follo Ren. Vi kommer og setter ut det nye og tar med oss det gamle. Ordningen er gratis. Borettslaget/sameiet kan få flere displayer for plassering der det er hensiktsmessig.

Borettslag og sameier uten mulighet til å plassere displayesker under tak bes ta kontakt med Follo Ren for alternative løsninger.

Styret i borettslaget/sameiet bes kontakte kundeservice til Follo Ren for bestilling eller for mer informasjon, på telefon 90 80 40 10 eller send en e-post til post@folloren.no

Grønne matavfallsposer til borettslag og sameier

pappdisplay_med_poser - Copy

Alle borettslag og sameier med felles avfallsbeholdere og med mer enn 15 boenheter kan få en display-løsning for supplering av grønne matavfallsposer. Det vil sikre at beboerne skal kunne hente seg en rull med grønne poser ved behov.

Løsningen er en engangs papp-display som egner seg godt til å stå i felles avfallsrom. Den kan også plasseres andre steder som for eksempel oppganger, postrom, garasjeanlegg osv. der beboerne naturlig går. 

 

 

Det eneste kravet er at det må stå under tak. Displayet kommer ferdig med bakplakat og rommer 48 poseruller.

Mål på displayet:

Bredde 29 cm

Dybde 38 cm

Høyde 42 cm

 

Når displayet er tomt bestille styret i borettslaget/sameie ett nytt fra Follo Ren. Vi kommer og setter ut det nye og tar med oss det gamle. Ordningen er gratis. Borettslaget/sameiet kan få flere displayer for plassering der det er hensiktsmessig.

Borettslag og sameier uten mulighet til å plassere displayesker under tak bes ta kontakt med Follo Ren for alternative løsninger.

Styret i borettslaget/sameiet bes kontakte kundeservice til Follo Ren for bestilling eller for mer informasjon, på telefon 90 80 40 10 eller send en e-post til post@folloren.no

Nå kan du levere din gamle båt til gjenvinningsstasjonen

Båter

Fra 1. oktober 2017 kan du levere din gamle båt til gjenvinningsstasjonen.  Dette gjelder alle båter opp til 15 fot, også kano, kajak o.l. 

Før båten kan leveres til gjenvinningsstasjonen må motor, elektrisk utstyr og drivstofftanker være fjernet.

Har du større båt enn 15 fot, er nærmeste mottak Kambo Marina i Moss.  Tlf 69 25 88 65, www.kambomarina.no

Båteier får en utbetaling på kr 1000,- per fritidsbåt for å levere den til avfallsbehandling. Det er Miljødirektoratet som administrerer utbetalingen, og det vil bli refundert etterskuddsvis.

Registrer deg og last ned skjema hos www.miljodir.no/avfall før du drar til gjenvinningsstasjonen. På stasjonen må du få skjemaet signert og godkjent. 

 

Her ser du hvordan Miljødirektoratet har tenkt at ordningen skal fungere:

Forklaring Miljødirektoratet levering av båt.jpg

Nytt telefonnummer til kundeservice

FolloRen-kundeservice-FB-post - Copy

Vi har gått vekk fra vårt tidligere 5-sifrede telefonnummer. Nå kommer du i kontakt med vår kundeservice ved å ringe 90 80 40 10. Du kan også sende oss en e-post på post@folloren.no eller benytte selvbetjeningsskjemaene på vår nettside.

Endring i åpningstider og tømmedager i forbindelse med helligdager i mai 2018

Natur

I mai er det mange helligdager, og det betyr endring i åpningstider på gjenvinningsstasjonene og endring på enkelte tømmedag for avfall hjemme hos innbyggerne.

Åpningstider på gjenvinningsstasjonene:

Avvikende åpningstider i mai:

torsdag 10. mai                stengt

fredag 11. mai                  08.00 – 18.00

lørdag 12. mai                  09.00 – 18.00

onsdag 16. mai                08.00 – 18.00

torsdag 17. mai                stengt

mandag 21. mai               stengt

 

 

Alle andre dager har ordinære åpningstider:

Mandag – torsdag           08.00 – 20.00

Fredag                             08.00 – 15.00

Lørdag                             09.00 – 15.00

 

 

Endring i tømmedager i forbindelse med helligdager:

For å ramme så få kunder som mulig, vil vi dele helligdager uten renovasjonskjøring i to, og ta halvparten dagen før og halvparten dagen etter helligdagen.

De som har ordinær tømming dagen før eller dagen etter helligdagen vil ikke påvirkes av dette.

 

Endring av tømmedager vil være som følger:

De som har ordinær tømming torsdag 10. mai kjøres onsdag 9. mai  fredag 11. mai.

De som har ordinær tømming torsdag 17. mai kjøres onsdag 16. mai og fredag 18. mai.

De som har ordinær tømming mandag 21. mai kjøres tirsdag 22. mai og onsdag 23. mai.

 

Appen vil desverre ikke kunne ta høyde for disse innkjøringene.

 

Slik får du flere grønne matavfallsposer

grønn pose på beholder

I startpakken lå det to ruller med grønne poser til matavfall. Ved normal bruk på 3-4 poser per uke, vil dette holde til de første 5-6 månedene. Når du trenger flere grønne poser, er dette enkelt og greit.

Har du egne avfallsbeholdere, knyter du en pose på håndtaket til restavfallsbeholderen, eller henger ut skiltet "jeg trenger flere grønne poser". Da legger sjåføren igjen en rull med grønne poser ved neste tømming. Du kan også få tak i flere grønne poser på våre gjenvinningsstasjoner og på servicetorget i din kommune.

Borettslag og sameier med felles avfallsbeholdere vil få tilbud om et eget stativ med grønne poser, slik at de er tilgjengelige for alle beboere. Styret star kontakt med Follo Ren for eventuelle spørsmål. 

Ekstra mye avfall i julen?

ekstrasekk med hvit bakgrunn

I forbindelse med jul og nyttår blir det ofte ekstra mye avfall. I tillegg skal også de fleste typer julepapir (gavepapir) sorteres som restavfall. En mulig løsning er å benytte ekstrasekk fra Follo Ren merket med "avgift betalt".

Sekkene koster kroner 50,- per stykk og inkluderer innsamling, transport og behandling av det ekstra avfallet. Ekstrasekken settes ved siden av restavfallsbeholder på tømmedag. 

Det skal ikke legges grønne matavfallsposer i ekstrasekken. Matavfallsposene må legges i restavfallsbeholderen for å unngå at skadedyr som ødelegger de grønne posene og tilgriset området rundt beholderen.

Her kan du lese mer om renovasjonsløsningen og finne en oversikt over utsalgssteder for ekstrasekker.

Bruk alltid grønn pose til matavfall

BB2R8595-1 (1) - Copy_700x520

Visste du at matavfallet vårt blir til biogass og gjødsel? Det forutsetter at du kildesorterer matavfall i grønne poser fra Follo Ren.

Så mye som halvparten av matavfallet i Follo havner rett i restavfallet og blir dermed ikke nyttiggjort. Når matavfallet blir kildesortert i grønne poser får vi produsert biogass til renovasjonsbilene og gjødsel til ny matproduksjon.

Hvordan foregår dette?
Natur_500x333.jpgNår våre renovasjonsbiler har tømt din restavfallsbeholder blir innholdet sendt til et sorteringsanlegg på Skedsmo. Dette er at av de mest avanserte sorteringsanleggene i verden. Her blir både grønne matavfallsposer og poser med restavfall lastet av i mottakshallen. Videre passerer posene forbi sensorer med nærinfrarød teknologi som kan "lese" fargen på posen. Grønne matavfallsposer blir på denne måten skilt ut fra restavfallet. Matavfallet blir sendt videre til et biogassanlegg hvor posene åpnes og innholdet blir omdannet til nyttig biogass og næringsrik gjødsel igjennom en nedbrytningsprosess. Biogassen erstatter diesel og gir et miljøvennlig alternativ for renovasjonsbiler og busser. 
 
 
Ta en titt på hvordan sorteringsanlegget fungerer:

Endring i tømmedager i julen

full beholder jul _lav[1]

På grunn av helligdager i jule- og nyttårsuken vil det bli enkelte endringer i tømmedager for restavfall og papir.

Din ordinære tømmedag: endres til følgende:
mandag 25. desember     

tømmes lørdag 23. desember

tirsdag 26. desember

tømmes onsdag 27. desember

onsdag 27. desember

enkelte vil få tømming torsdag 28. desember

torsdag 28. desember

ingen endring

fredag 29. desember

ingen endring

mandag 1. januar

tømmes tirsdag 2. januar

tirsdag 2. januar

enkelte vil få tømming onsdag 3. januar